Waarom is dit onderwerp belangrijk voor u

Informatiebeveiliging en privacy zijn zeer belangrijke onderwerpen op de agenda van softwareontwikkelaars. De tijd dat het voldoende was om alleen het datacenter te certificeren, is echt voorbij. Een toepasselijk voorbeeld is het nieuwe Certificatieschema Arbodiensten dat per 1 januari 2020 alle toeleveranciers verplicht om ISO27001 gecertificeerd te zijn. En wat denkt u van de ISO27001 verplichting bij aanbestedingstrajecten van de overheid en in de zorg?

Als softwareontwikkelaar houdt u natuurlijk rekening met onderwerpen zoals security by design/default én privacy by design/default. Ook werkt u ongetwijfeld met een ontwikkelmethodiek zoals OWASP of een andere methode conform de Application Security Verification Standard (ASVS). En mocht u in de overgangsfase zitten van een traditionele ontwikkelmethodiek naar DevOps, dan verdienen deze onderwerpen opnieuw uw aandacht.

Het is in deze tijd essentieel dat u kunt aantonen dat security en privacy volledig in uw ontwikkelcyclus zijn opgenomen. Uw huidige en toekomstige klanten willen een leverancier die aantoonbaar voldoet aan de AVG. Zij zullen steeds meer vragen om certificeringen als bewijs. Een ISO27001 certificering werkt daarom zeker in uw voordeel. Met ISO27001 laat u zien dat de door u ontwikkelde software voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. En een ISO-certificering levert u cliënten op omdat u direct kunt aantonen dat de security en privacy bij uw organisatie zijn gewaarborgd!

Agenda

12 december 2019

13:00
Inloop
​13:30
Welkom
13:45
ISO voor informatiebeveiliging & privacy

Hoe implementeert u efficiënt een ISO-norm voor informatiebeveiliging & privacy bij Softwareontwikkeling?

14:30
Pauze
14:45
Een verhaal uit de praktijk
Hoe verloopt een ISO-traject in de praktijk? Wat kunt u verwachten en waar moet u rekening mee houden?
15:30
Verandermanagement en bewustwording

De implementatie van ISO voor informatiebeveiliging & privacy vraagt om bewustwording van uw organisatie. Hoe integreert u dit in de dagelijkse werkzaamheden?

16:15
Afsluiting met borrel